Workshop Energy for Refugees

Wij delen onze dakkennis graag voor maatschappelijk relevante ontwikkelingen. Zo sponsoren wij al enkele jaren Energy for Refugees. Dit is een initiatief van studenten van de TU Delft. Kort gezegd installeren zij zonnepanelen in vluchtelingenkampen!

Zeven studenten hebben in dat kader op 4 september een workshop ‘Solar PV’ gevolgd. Onder enthousiaste leiding van docent Jaco de Leeuw hebben zij zich verdiept in de wereld van solar, en vooral omvormers. De kennis en praktijkervaring die ze opgedaan hebben, passen zij bijvoorbeeld toe in vluchtelingenkampen in Griekenland!

Energiearmoede

Energy for Refugees is een initiatief van studenten om het probleem van energiearmoede in vluchtelingenkampen en gemeenschappen wereldwijd aan te pakken. Ze zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van schone energieprojecten die duurzame en betrouwbare energiebronnen bieden aan mensen in nood.

Wij steunen dit initiatief van harte en nemen daarom de kosten van deze workshop al meerdere jaren voor onze rekening. Wil je meer weten over onze maatschappelijke betrokkenheid? Neem dan contact met ons op.