‘Toegankelijke en efficiënte certificering’

BDA Dak- en Gevelopleidingen is een samenwerking aangegaan met Chapter. Cursisten leren de theorie online in eigen tijd via het leerplatform en volgen bij ons in één dag de praktijkopleiding. Chapter traint medewerkers van installatiebedrijven op een snelle, laagdrempelige en praktische manier om nieuwe skills onder de knie krijgen.

Samen streven we zo naar een meer toegankelijke en efficiëntere certificeringsroute.

Hybride leerweg
Door het bundelen van onze krachten, introduceren we een hybride leerweg die het certificeringsproces van PV-monteurs vereenvoudigt. Monteurs kunnen via het Chapter leerplatform theoretische kennis opdoen, waardoor de oorspronkelijke tweedaagse theoretische scholing voor ‘Eerste monteur zonnestroominstallaties op het dak (VP)’ in de lesbanken overbodig is.

InstallQ certificering
Na succesvol afronden van de theorie op het Chapter leerplatform en de daaropvolgende formele toets, kunnen monteurs de praktijktraining bij BDA Dak- en Gevelopleidingen in één dag voltooien. Na deze dag zijn cursisten volledig voorbereid op het examen en kunnen ze de InstallQ certificering voor dit profiel behalen.

Innovatief
Met deze innovatieve aanpak openen we laagdrempeligere toegang tot uitgebreide training. Bovendien bespaart het aanzienlijk tijd en kosten. Monteurs doorlopen hun certificeringstraject efficiënter, terwijl ze hun huidige werkzaamheden voortzetten. Dat betekent dat twee tot drie keer zoveel mensen de weg naar certificering bewandelen, binnen dezelfde tijd.

Wilt u meer weten over deze innovatieve samenwerking? Neem dan contact met ons op.