Robert Hendriks

Robert is één van de docenten van de leerlijn Zonne-energie. Hij heeft een passie voor data en helpt bedrijven op grote schaal de juiste inzichten te geven met een IT-platform om te verduurzamen en te voldoen aan energiewetgevingen.

Robert doet dit onder andere met EnergiePartners. Hierin zijn onder andere techniek, zonne-energiesystemen, laadoplossingen, accusystemen, netcongestie en energie aan de orde van de dag. Deze kennis en ervaring draagt hij graag over in de cursussen.

Op 19 jarige leeftijd wist Robert al dat ondernemen voor hem de toekomst was. Na het behalen van alle benodigde technische papieren zoals Bedrijfskunde, Technicus Elektrotechniek en NEN3140 begon voor Robert het ondernemerschap.
Al snel groeide zijn installatiebedrijf uit tot een begrip in de regio en hiermee moest Robert ook voor zichzelf en het bedrijf een volgende stap zetten. Technische Bedrijfskunde werd de volgende stap en ook meerdere ondernemingen starten bleef niet uit, evenals didactische cursussen en opleidingen tot NLP-coach.
Zo heeft hij onder andere een Inspectiebedrijf, Telecombedrijf en Energiehandelsplatform gehad. Hierin heeft hij veel mensen opgeleid en met name de praktische kant van het werk vond hij leuk om inzichten in over te brengen.