Jan Velthuis

Jan is een techneut in hart en nieren en ziet steeds weer nieuwe uitdagingen in de techniek en met name in de duurzame elektrotechniek en de energietransitie.

Zonne-energie, infrarood, inspectie, laadpalen en (batterij)opslag, alles wat daar in de elektrotechniek mee te maken heeft.

Jan is begonnen als installatie-elektrotechnicus bij uiteenlopende bedrijven in de energiedistributie, in -besturingen en -regelingen. Hij heeft ook ruime ervaringen in het onderwijs als docent en BPV coördinator in de elektrotechniek.

Naast zijn werk als 2e graads docent MBO elektrotechniek heeft Jan een eigen InstallQ erkend elektrotechnisch installatiebedrijf als laagspanning deskundige en erkend zonnepanelen installateur. Hij is deskundig op het gebied van Scope 12 inspecties en actief bij de afname van scope 12 pratijkexamens en lid van de examencommissie van Wij techniek in het deelgebied zonne-energie.

Jan verzorgt bij BDA Dak- en Gevelopleidingen verschillende cursussen en -delen in de leergang zonne-energie en is tevens betrokken als examinator bij de installQ examens.