Je kan het dak op!

Beeld van theater Hofpoort garage

Rotterdamse dakendagen – 24, 25 en 26 mei 2024.

Verblijven op een dak heeft een bijzonder effect op mensen. Vanaf het dak krijg je nieuw perspectief, kun je ineens de horizon zien en je oriƫnteren. Je kunt vrij ademhalen, hoog boven het geruis van de stad.

Breng de tweede laag van de stad tot leven!

Vrijdag 24 t/m zondag 26 mei kun je in Rotterdam het dak op! Het programma bestaat onder andere uit Open Daken, Tours en Specials. Bekijk hier het gehele programma en hoe je tickets kunt kopen.

Culturele organisatie

Rotterdamse Dakendagen is een van de eerste culturele organisaties die zich, met behulp van een artistiek profiel, richten op het potentieel van daken. Bij de start van het festival stond niet een artistieke discipline of (sub)cultuur centraal, maar een plek en het potentieel hiervan voor cultuur en alle belangen van de stad en haar bewoners. Als culturele instelling kiezen zij een andere weg en laten ze andere stemmen horen dan collega-dakpioniers uit andere sectoren zoals techniek en overheid.

“Over de bogen”

Van 17 t/m 26 mei 2024 organiseren O. Festival for Opera. Music. Theatre. en Dakendagen samen Over de Bogen: een wandelconcert waarbij je 2 kilometer aflegt over het dak van de monumentale Hofbogen. Over de Bogen is de allereerste en de allerlaatste kans om deze wandeling te maken voordat dit dak voor altijd verandert!