­

Titel: Kennisdag Blauwe daken

Datum: Dinsdag 14 oktober 2021

Tijd: 09.30 – 16.30 uur

Investeringskosten: € 495,-

Er is een toenemende zorg vanuit overheden rondom de waterafvoer in bebouwde gebieden. De recente extreme regenbuien en wateroverlast in Limburg onderstrepen nog maar eens dat deze zorg  volledig terecht is. Waterschappen en overheden zoeken naar oplossingen om regenwater deels op te slaan en gefaseerd af te voeren of opnieuw te gebruiken. Een dwingend instrument dat hiervoor wordt ingezet is de watertoets en de daaruit vloeiende waterparagraaf. Daaruit vloeit vaak de verplichting voort dat op het dak een berging van 60 mm (in 2025 waarschijnlijk 120 mm!) én een gecontroleerde afvoer van hemelwater wordt gerealiseerd.

Deze blauwe daken staan centraal in de kennisdag die BDA Opleidingen op 7 september rond dit thema organiseert. Tijdens deze dag is er veel aandacht voor klimaatadaptatie en waterbeheer op gebouw-, straat- en wijkniveau en de keuzemogelijkheden die er zijn om bij extreme hoosbuien het hemelwater te controleren. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk worden de uitgangspunten en belangen van de verschillende stakeholders tijdens de initiatieffase behandeld. Aansluitend worden de bouwkundige voorwaarden, ontwerp- en uitvoeringsrichtlijnen van blauwe daken besproken, en wordt ingegaan op het onderhoud en beheer van blauwe daken.

Het Coronavirus houdt iedereen bezig. Wij informeren u hierbij over de maatregelen die wij hebben getroffen.

BDA Dak- en Gevelopleidingen volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid en verzorgt haar fysieke lessen in ruimtes die hieraan voldoen. Zo mogen en kunnen onze fysieke bijeenkomsten doorgaan.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste berichten, nieuwe opleidingen en overige interessante artikelen over BDA Dak- en Gevelopleidingen, abonneer u dan hieronder gratis op onze nieuwsbrief. Na inschrijving en bevestiging zal u de nieuwsbrief ontvangen. Overigens wordt er in elke nieuwsbrief een afmeldlink geplaatst zodat u zich te allen tijde kan uitschrijven.

Inschrijfformulier Nieuwsbrief

Ongeldige invoer!

Ongeldige invoer!

Vul een geldig e-mailadres in, a.u.b.

BDA Opleidingen Willem Ladiges

Vanaf 1 januari is Willem Ladiges als opleidingsadviseur verbonden aan BDA Dak- en Gevelopleidingen. Willem heeft zijn sporen verdiend als adviseur en projectleider bij projecten rondom techniek en scholing voor verschillende opdrachtgevers.

Willem kan dakaannemers en leveranciers vooral adviseren over de scholingsmogelijkheden voor UTA-personeel; voor zoninstallateurs richt zijn adviserende rol zich op de totale bedrijfsvoering, van monteur tot ondernemer.

Wilt u vrijblijvend een afspraak met Willem maken, een korte mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. volstaat.

Heeft u vragen? Bel ons gerust: 085 487 1910

 

­