Energy for Refugees | speciale training

team Energy For Refugees 2024
Het team van Enrgy for Refugees 2024 | TU Delft

Op 05 juni 2024 hebben we weer een speciale cursus gegeven, ontwikkeld voor een groep van 7 studenten van de TU Delft, in samenwerking met de NGO #EnergyforRefugees.

Dit initiatief is gericht op een project op de Bohsin-Iman-Hatip Middle School in Antakya, Turkije, in de nasleep van de verwoestende aardbeving in februari 2023.

De school, die meer dan 1500 leerlingen telt, waaronder talloze Syrische vluchtelingen, wordt geconfronteerd met aanzienlijke uitdagingen door trage wederopbouwinspanningen en frequente energiestoringen.

#EnergyforRefugees stelt een duurzame oplossing voor: de installatie van PV-modules, een omvormer en een batterijsysteem om een betrouwbare elektriciteitsvoorziening te garanderen.


De studenten doen theorie- en praktijkervaring op voor het toepassen van deze duurzame energieoplossingen, wat bijdraagt aan het herstel van de school en de veerkracht van de gemeenschap.

Dit project gaat verder dan infrastructuur; het doel is om de lokale gemeenschap te onderwijzen en te empoweren bij het in stand houden van dit vitale energiesysteem.

Samen bouwen we aan een betere toekomst.