De markt voor e-mobility groeit. En daarmee de behoefte aan de mogelijkheden om zelf te kunnen laden. Steeds meer installateurs krijgen de vraag of ze een laadpaal kunnen installeren. Naast het plaatsen van een laadpaal of ophangen van een laadpunt brengt dit ook vaak aanpalende werkzaamheden met zich mee, zoals het geschikt maken en eventueel verzwaren van de verdeelinstallatie van de woning of het gebouw.
Tijdens deze cursus verwerven de deelnemers kennis en vaardigheid om een laadpaal (laadpunt) veilig aan te sluiten op verschillende typen groepenkasten.
De cursus wordt verzorgd door een docent elektrotechniek van een ROC die theoretische en praktische kennis heeft van dit specifieke vakgebied.
Tijdens de cursus wordt onder andere ingegaan op de componenten van de verschillende typen meterkasten, 1- en 3-fase systemen, spanningsverliezen, draaddoorsnede, aardlekschakelaars en op welke wijzen je veilig kunt werken (NEN 1010).
In het practicum wordt geoefend hoe je een groepenkast kunt uitbreiden en in bedrijf kunt stellen. Dit wordt geoefend op de meest voorkomende typen meterkasten, waarbij afsluitend het systeem en groepenkast wordt getest op werking.
Subsidie
Mogelijk kan je gebruik maken van een ondersteuning (subsidie) vanuit de branche voor deze cursus. Kijk op de pagina FAQ onder subsidies.
Inhoud:
Groepenkast en de onderdelen (1- & 3-fase systemen)