Wereldreis voor onbepaalde tijd

De wens sluimerde al langer, het zaadje werd geplant op Bali en nu de gelegenheid zich voordoet, trekt Ayla Khebal haar ‘reisschoenen’ aan! Ayla werkt sinds 2021 bij ons als secretaresse en marketingmedewerkster, maar gaat volgend jaar op wereldreis!

“Mijn collega’s en de fijne onderlinge sfeer ga ik het meest missen van BDA Dak- en Gevelopleidingen!”

Backpacken in Indonesië

Ayla heeft altijd al de drang tot reizen gevoeld. “Het was er nooit van gekomen, totdat ik de kans kreeg zes weken te backpacken in Indonesië. Hier op mijn werk kreeg ik volledige medewerking en werd mijn afwezigheid door mijn collega’s opgevangen. Ik was heel blij met de mogelijkheid én de flexibiliteit! Tijdens die reis heb ik veel mensen ontmoet die voor onbepaalde tijd op reis waren: toen is mijn plan ontstaan.”

Gevarieerd takenpakket

Als secretaresse en marketingmedewerkster heeft Ayla een zeer gevarieerd takenpakket. “Ik ontvang cursisten, controleer de inschrijvingen en maak hen wegwijs. Het verzorgen van cursusmateriaal hoort daar ook bij. Daarnaast verwerk ik onder meer inschrijvingen, verstuur uitnodigingen en onderhoud het klantencontact via binnenkomende telefoontjes.” 

Samen met collega’s

Ayla: “Dat doe ik vier dagen in de week, samen met mijn collega’s Sarina en Xandra. We hebben onze eigen taken en helpen elkaar waar nodig. Xandra is ook mijn tante en via haar ben ik bij BDA Dak- en Gevelopleidingen terechtgekomen. Aanvankelijk om de social media op te zetten, maar sinds 2021 in dienst als secretaresse.”

Digital nomad

De achtergrond van Ayla ligt in de grafische vormgeving. “Daar heb ik mijn opleiding in gedaan en daar ben ik naast mijn werk bij BDA ook elke dag mee bezig.” Met haar werk in grafisch vormgeven wil Ayla tijdens de wereldreis in haar levensonderhoud voorzien: “Op Bali heb ik veel ‘digital nomads’ ontmoet, en ik denk dat die oplossing voor mij ook werkt!”

Latijns-Amerika

Ayla werkt tot 21 december. “Mijn opvolgster, Joyce, begint in december. Ik kan haar samen met mijn collega’s nog inwerken. Dan heb ik een ruime maand de tijd om mij voor te bereiden en in februari vertrek ik naar Cuba! Vervolgens wil ik naar Mexico, maar daarna heb ik nog niets gepland. Mijn plan is echt voor onbepaalde tijd op reis te gaan: ik heb mijn huis opgezegd en veel spullen verkocht. Ik ben gek op mijn familie en vrienden, daarom zal ik zeker de nodige bezoekjes aan Nederland brengen.”

Steunen en gunnen

“Hier heb ik alles, maar toch had ik het gevoel dat er iets ontbreekt. Ik wil meer, weg uit Nederland. Ik ben 25 jaar oud, de gelegenheid is er: ‘waarom doe je het niet gewoon?’, dacht ik”, zegt Ayla.  “Ik vond het heel spannend om te vertellen, hier op het werk. Paul Verkaik en Daan de Mooij waren in eerste instantie verbaasd, maar ook weer niet. Ze begrepen dat mijn reis door Indonesië naar meer smaakte. Omdat zij mij steunen en mijn andere collega’s het mij ook gunnen, heeft dat veel spanning weggenomen!”

“Dat vind ik belangrijk”, besluit Ayla. “Het is precies de extra bevestiging die ik nodig had. Want ik wil met een goed gevoel weggaan, omdat ik het hier altijd zo naar mijn zin heb!” Heeft het verhaal van Ayla je nieuwsgierig gemaakt naar ons team? Neem dan contact op.