‘Eerste weken vooral oriënteren’

Senna van der Steldt studeert in Utrecht marketing en communicatie. Haar afrondende stage voor mbo-niveau 4 volgt zij sinds half november bij BDA Dak- en Gevelopleidingen in Gorinchem. In dit interview vertelt Senna over haar ervaringen en het verschil tussen school en werk.

“Mijn stage duurt een half jaar. Voor mijn stageverslag moet ik een aantal opdrachten maken, en na afloop van mijn stage presenteren aan docenten. Wanneer ik daar een voldoende voor haal, ben ik klaar met mijn opleiding!”

Gezellig én serieus

Senna: “Hoewel ik hier pas een paar weken ben, heb ik het goed naar mijn zin. De sfeer is gezellig én serieus: een prettige plek om stage te lopen!” Senna kwam bij BDA Dak- en Gevelopleidingen terecht via haar moeder. “Zij werkt bij Kiwa, een kennispartner die hier tegenover zit. Zij wist dat ik hier terechtkon als stagiair.”

Erkend leerbedrijf

Daarvoor moest nog wel een formele plooi worden gladgestreken. “School eist dat een stagebedrijf ook de status van erkend leerbedrijf heeft. Dat heeft BDA Dak- en Gevelopleidingen gelukkig op korte termijn kunnen realiseren!”

Marketing- & communicatieplan

Senna: “De opdrachten die ik voor school moet maken, bestaan onder andere uit een marktonderzoek en het schrijven van een marketing- en communicatieplan. Mijn eerste weken hier gebruik ik om mij te oriënteren en het bedrijf te leren kennen, wat weer van pas komt bij het maken van die opdrachten.” 

Website onderzoek

“Behalve die schoolopdrachten, geeft Daan de Mooij mij hier ook allerlei opdrachten. Meestal gerelateerd aan mijn studie, zoals website onderzoek. Hoe verhoudt onze website zich tot gerelateerde bedrijven? Maar ik help ook met voorkomende klusjes, zoals het opruimen van de leslokalen of het verwerken van e-mails.”

Wennen aan werkdagen

Senna: “De overgang van een paar keer per week naar school, naar volledige werkdagen was best even wennen, moet ik toegeven. Maar dat gaat goed, inmiddels en ik heb het heel erg naar mijn zin: ik heb fijne collega’s en ik kan altijd met vragen bij hen terecht!”

Horeca en Douglas

Senna woont in Hoogblokland en rijdt met haar moeder mee naar Gorinchem. “Ik had een bijbaan in de horeca én ik werk bij de Douglas in deze drukke decembermaand. Maar verder concentreer ik mij volledig op mijn stage. In de weekenden ga ik graag op stap met vrienden. Door een ski-ongeluk heb ik last van mijn knie, waardoor ik jammer genoeg niet meer kan hockeyen.” 

Werken

“Als ik straks klaar ben met mijn opleiding, weet ik nog niet wat ik daarna ga doen”, sluit Senna af. “Ik wil graag gaan werken, maar weet nog niet precies in welke functie. Eigenlijk hou ik niet zo van kantoorwerk, maar het werk hier vind ik wel heel interessant! Ik ga de tijd straks goed gebruiken om na te denken over mijn volgende baan. Voorlopig concentreer ik mij helemaal op mijn stage!”

Inspireert het verhaal van Senna en ben jij op zoek naar een leuke stageplaats? Neem dan contact met ons op.