‘Altijd medewerkers die een opleiding volgen’

De werkrelatie van Consolidated met BDA Dak- en Gevelopleidingen bestaat al zo’n dertig jaar en is ‘volcontinu’. Op elk moment volgen medewerkers van het familiebedrijf uit Ridderkerk, wat inmiddels landelijk opereert, opleidingen bij ons of op locatie.

Regiodirecteur zuidwest Nederland van Consolidated, Norbert Boender, legt uit waarom de samenwerking zo bestendig is.

Allround dak-specialist

Consolidated is in 1962 opgericht door Martin Mastenbroek. Het familiebedrijf is uitgegroeid tot een allround dak-specialist. In opdracht van professionele gebouweigenaren en gebouwbeheerders, zoals corporaties, gemeenten & overheid, vastgoedbeheerders en zorg & onderwijs verzorgen zij het beheer, onderhoud en de renovatie van platte en hellende daken.

Twee trajecten

In hoofdlijnen maakt Consolidated via twee trajecten gebruik van de diensten van BDA Dak- en Gevelopleidingen. Norbert: “Medewerkers die al bij ons in dienst zijn, verbreden hun kennis met behulp van specifieke cursussen en opleidingen. En nieuwe collega’s, zoals accountmanagers en medewerkers van de binnendienst leren de kneepjes van het ‘dak-vak’.”

Theoretisch

De leerdoelen voor de medewerkers van Consolidated zijn met name theoretisch. “De kennis wordt bijvoorbeeld toegepast bij het plannen van onderhoud en het beheer van platte daken. Praktische handelingen komen ook aan de orde, maar vullen we in via een ander traject.

Tot en met de directie

De waardering voor de cursussen en trainingen van BDA Dak- en Gevelopleidingen blijkt uit verschillende aspecten. “Het aanbod is groot. Voor calculatie doeleinden, maar ook voor onderhoudsadvies. De details goed leren lezen, en vooral ook wat je niet moet doen! We gaan er allemaal naar toe, tot en met de regiodirecties én directie.”

Gevarieerd en actueel cursusaanbod
Het cursusaanbod is gevarieerd en zeer actueel, zegt Norbert. “Pannendaken zijn een onderwerp, maar ook ‘duurzame en multifunctionele daken’. Zowel interessant voor mensen die niet uit de praktijk komen, als in combinatie voor collega’s met een technische achtergrond, die bijgeschoold worden.”

Breed gedragen in de branche
Dat de diensten van BDA Dak- en Gevelopleidingen breed gedragen worden in de branche begrijpt Norbert wel. “Maatwerk maakt ook deel uit van hun dienstverlening: wij nodigen bijvoorbeeld een klant uit die bij ons op locatie volledig op de hoogte wordt gebracht door een BDA docent over een specifiek onderwerp, bijvoorbeeld een dak in aanbouw!”

Docenten uit de praktijk
Eén van de sterke punten is dat de docenten allemaal minimaal met één been in de praktijk staan. Norbert: “Ik vind dat ze met mensen werken die passie voor het vak hebben. Ze weten wat mis kan gaan en kunnen meepraten over de praktijk. Daarbij zijn ze zeer klantgericht en flexibel: er is altijd wel een oplossing!” Als voorbeeld noemt hij de cursus ‘platte daken’. “Die duurt in totaal zeven dagen.”

Diploma-uitreiking is een feestje
“Wanneer je iets met daken doet, wil je de opleiding plat dak gevolgd hebben! Het is een stevig programma, waarin onder andere bouwfysica wordt behandeld. Zelfs uitdagend voor mensen met ervaring. Maar het is heel goed verzorgd. De kantine is prima en van de diploma-uitreiking wordt echt een feestje gemaakt!” Norbert, ter afsluiting: “We hebben eigenlijk voortdurend mensen die bij BDA Dak- en Gevelopleidingen een opleiding volgen en dat zal altijd zo blijven!”

Wilt u meer informatie over ons cursusaanbod, naar aanleiding van deze klantcase? Neem dan contact met ons op.