­

Samen investeren in zonnige huurwoningen

In deze 1-daagse cursus wordt aandacht geschonken aan praktische aandachtspunten bij toepassing van zonne-energie op woningen en appartementencomplexen van woningcorporaties. Belangrijke thema’s zijn de verschillende typen zonne-energiesystemen, de bouwkundige en installatietechnische aandachtspunten bij toepassing ervan, de financiële aspecten en het beheer en onderhoud. De cursus is vooral bedoeld voor medewerkers van beheerders die inzicht willen hebben in de (on)mogelijkheden, consequenties en aandachtspunten van zonne-energiesystemen voor het eigen woningbezit, zodat men een Plan van Aanpak voor de toepassing kan ontwikkelen.

Cursusduur: 1 dag

Cursusdata 2023

  • 27 november 2023

Praktische informatie:

Cursusdata 2023: op aanvraag

  • 07, 14, 21 en 28 september 2023
  • 03, 10, 17 en 24 november 2023

Elk dak Solarproof?!

Zonne-energieprojecten gaan vaak niet door omdat de dakconstructie niet goed blijkt. Daarom is een dakconstructieverklaring inmiddels verplicht voor verschillende subsidieregelingen. Zo voorkomen we teleurstelling achteraf. 
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO) organiseert samen met BDA Dak- en Gevelopleidingen B.V. een 1-daagse kennissessie.

Gaat u zonnepanelen plaatsen op uw dak? Wilt u adviseren over het plaatsen van zonnepanelen op een dak? Of bent u  ontwikkelaar of installateur van zonnepanelen op daken? Dan is deze kennissessie voor u!

Niet ieder dak is bij voorbaat geschikt voor de plaatsing van zonnepanelen, dat geldt zeker bij platte daken.
Zo kunnen de (matige) conditie van de dakbedekking of onvoldoende sterkte en stijfheid van de dakconstructie remmend werken. Bij de SDE-aanvragen blijken daardoor projecten vaak helaas niet realiseerbaar te zijn.
Ook bouwkundige aspecten als afschot, windbelasting, beloopbaarheid en dakveiligheid spelen een rol bij de toepassing en dimensionering van zonnestroominstallaties op daken.

Om de kennis over de constructieve sterkte en andere aspecten van daken te verbeteren organiseert BDA Dak- en Gevelopleidingen B.V. in opdracht van en in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een kennisdag over deze thema’s.

Deze kennissessie wordt op vrijdag 17 februari 2023 bij BDA Dak- en Gevelopleidingen B.V. in Gorinchem georganiseerd.
De dag start om 09.30 uur en eindigt om 15.30 uur, een lunch wordt verzorgd. Aan uw deelname zijn geen kosten verbonden.

Verdiepende vragen die we willen beantwoorden zijn onder andere:

  • Waar liggen de kansen voor zonne-energie op multifunctionele daken?
  • Wat kan wel en wat kan niet? Hoe kun je dakconstructies versterken (constructieve veiligheid)?
  • Welke gevolgen heeft de NEN 7250-norm voor het gebruik van zonnepanelen op daken?
  • Op welke bouwkundige inspectiepunten wordt gecontroleerd (scope 12)?
  • Hoe houden we de installaties verzekerbaar?

Deze 1-daagse kennissessie zal éénmalig gehouden worden op vrijdag 17 februari 2023.
Er is ruimte voor 25 deelnemers dus schrijf u tijdig in want vol=vol.

U kunt zich inschrijven via dit inschrijfformulier

Heeft u zich aangemeld? Dan rekenen we op uw komst.
Kunt u toch niet aanwezig zijn? Laat dit dan tijdig weten. Wij moeten helaas de gemaakte kosten in rekening brengen wanneer u niet komt zonder afmelding.

Heeft u vragen? Bel ons gerust: 085 487 1910

 

­