Workshop Veranderend bouwproces

De rol van opdrachtgever en andere bouwparticipanten is binnen het bouwproces aan het veranderen. De opkomst van geïntegreerde contracten, nieuwe inkoopregels en integrale samenwerkingsvormen stellen nieuwe eisen aan de bedrijfsvoering en competenties van dakaannemers en leveranciers.
In deze workshop bespreken we welke kansen deze ontwikkelingen en trends bedrijven kunnen bieden, zodat bij de aanbesteding, gunning en voorbereiding van projecten voordeel kan worden behaald.

Wat zeggen anderen over deze workshop?
Lees hier de testimonials van Marc Evers, Peter van Breukelen en André Blom.

m evers"Deze workshop is voor een professioneel bedrijf een echte aanrader of eigenlijk een must om te volgen!
De contractvormen veranderen zo snel waardoor je onbewust akkoord gaat met onoverzichtelijke verantwoordelijkheden. Op lange termijn zal je dat als bedrijf duur komen te staan."

Marc Evers, Directeur Mastum Daksystemen BV

pv breukelen"Het werk en vooral de aanbesteding van het werk zijn drastisch aan het veranderen, daarom heb ik mij aangemeld voor de workshop Veranderend Bouwproces. Deze workshop, weet ik nu, is onmisbaar voor één ieder die een aanbesteding traject met de bijbehorende contractuele verplichtingen ingaat."

Peter van Breukelen, Breukelen loodgieters en dakbedekkingsbedrijf

a blom"De reden voor ons om de workshop bij BDA opleidingen te volgen was dat wij de laatste jaren de markt snel zien veranderen. De nieuwe Aanbestedingswet uit 2013 dwingt ons als aannemers om anders naar bestekken e,n aanvragen te kijken. Wij signaleren een steeds verdere nivellering bij opdrachtgevers op het gebied van capaciteit en kennis. De verantwoordelijkheden voor het plan van aanpak en keuzes in systemen en materialen komt steeds meer bij de uitvoerende partijen te liggen.

EMVI aanbestedingen worden langzaamaan gemeengoed in de markt en hier dienen wij als dakdekkersbedrijf werkzaam in de professionele markt op te anticiperen. De complexiteit van documenten neemt toe en er wordt steeds meer nadruk gelegd op ketensamenwerking om de uiteindelijk geleverde kwaliteit te verhogen. Er worden steeds minder onderhouds-projecten gegund op alleen maar prijs. Tactiek, slimme oplossingen en ervaring bij reeds uitgevoerde projecten gaan de doorslag geven. Fouten en onjuistheden uit de aangeleverde aanbestedingsdocumenten dienen in een vroeg stadium gesignaleerd en getackeld te worden.

Het tactisch benaderen van een aanvraag en het stellen van de juiste vragen (of juist niet) om de opdrachtgever en / of mede-inschrijvers te sturen naar een richting die je voor ogen hebt om de aanbesteding succesvol af te ronden is een wedstrijd die geweldig is om te spelen. Dit kan alleen als je de kennis en bovengenoemde vaardigheden goed beheerst.

Ik heb de workshop als zeer nuttig ervaren. De uiteenzetting van Pieter de Vries, van de toch taaie stof van wetgeving, STABU en UAV is zeer verhelderend geweest. De workshop is een bevestiging geweest dat we met onze manier van werken op het goede spoor zitten en daarmee succesvol kunnen zijn. Het bijhouden van kennis is daarin een voorwaarde."

André Blom, Bedrijfsleider Kwerreveld Dakbedekkingen B.V.

Klik hier om in te schrijven

Inhoud

 • Van STABU naar Geïntegreerde contracten
 • Nieuwe inkoopregels: EMVI
 • Nut en noodzaak tendermanagement
 • Mogelijkheden Nota van Inlichtingen
 • Prestatie inkoop
 • Lean- en BIM-methodieken
 • Nieuwe onderhoudsmodellen (BOEI-systematiek)

Bestemd voor

 • Kaderfunctionarissen van dakbedekkingsbedrijven en toeleveranciers
 • Adviseurs/ontwerpers en bouwkundige aannemers
 • Opdrachtgevers/beheerders

Workshopduur: 1 middag-avond

Workshopdata 2020

 • Workshop 1: 11.02
 • Workshop 2: 12.05
 • Workshop 3: 15.09
 • Workshop 4: 25.11

Investering

Uw investering bedraagt € 575,-- exclusief BTW

Subsidie
Bij deelname aan de cursussen van BDA bestaat voor een aantal beroepsgroepen de mogelijkheid tot het verkrijgen van een subsidie.

Kijk hier voor meer informatie.

Klik hier om in te schrijven

BDA Dak- en Gevelopleidingen
Avelingen West 33
Postbus 818
4200 AV Gorinchem

T: +31(0)85 487 1910
F: +31(0)183 63 06 30
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.