Nieuwe cursussen voor (assistent-) Monteurs zonnepanelen

Dit voorjaar organiseren we weer een aantal specifieke cursussen voor bedrijven die betrokken zijn bij het adviseren, bouwkundig monteren en elektrotechnisch installeren van zonnestroomsystemen.

Naast de geaccrediteerde cursussen en praktijktrainingen hebben we twee nieuwe trainingen aan ons aanbod toegevoegd, deels op verzoek van een aantal installateurs van zonnepanelen

Dit is allereerst de Basistraining Elektrotechniek voor monteurs zonnepanelen. Veel monteurs weten wel welke elektrotechnische handelingen ze moeten verrichten, maar een goed begrip van het hoe en waarom ontbreekt vaak. Zo kan men bijvoorbeeld onvoldoende uitleggen wat men met een multimeter afleest. In deze 1-daagse basistraining worden met behulp van praktijkopdrachten op begrijpende wijze begrippen als spanning (Volt), stroom (Ampère) en vermogen (Watt) verduidelijkt.
Tijdens de training worden serieel- en parallelschakelingen met pv-modules gemaakt, en wordt de invloed van schaduw en licht op de opbrengst van zonnepanelen berekend. Ook het gebruik en aflezen van de multimeter wordt geoefend. Daarnaast krijgen de deelnemers inzicht in de verschillen tussen gelijk- en wisselstroom, het gebruik van de juiste gereedschappen en kabels en het monteren van connectoren en adereind-hulzen. Veel gemaakte installatiefouten uit de praktijk blijven natuurlijk niet onbesproken.

waterdichte dakdoorvoer pv systeemDaarnaast is de Praktijktraining Uitvoeren van waterdichte doorvoeren op platte daken nieuw. Onvoldoende vaardigheid in het inwerken van dakdoorvoeren leidt bijna altijd tot lekkages, met veel schade tot gevolg. In deze 1-daagse praktijktraining wordt op dakmodellen geoefend hoe je op verschillende typen dakbedekkingen (bitumen – PVC – EPDM) waterdichte doorvoeren kunt realiseren. Daarbij wordt gewerkt met verschillende verwerkingsmethodieken (brandmethode - koude verkleving – hete lucht), en wordt besproken welke methodiek past bij het type dakbedekking en welke voorbereidende- en veiligheidsmaatregelen genomen moeten worden om de waterdichtheid van het dak te borgen.

Omdat we bij deze beide nieuwe trainingen bijna uitsluitend in de praktijk werken is de maximale groepsgrootte beperkt, bij interesse is tijdige aanmelding derhalve gewenst. 

BDA Dak- en Gevelopleidingen
Avelingen West 33
Postbus 818
4200 AV Gorinchem

T: +31(0)85 487 1910
F: +31(0)183 63 06 30
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.