Nieuwe cursus Ontwerp en installatie kleine windturbines

Met kleine windturbines grote mogelijkheden!

Bij het opwekken van duurzame energie wordt vaak gedacht aan zonnepanelen, maar ook kleine windturbines bieden goede mogelijkheden om decentraal energie op te wekken. Zeker interessant voor bedrijven, die met de aanwezigheid van de turbines ook hun duurzame ambities kunnen etaleren. Installatie kan zowel op platte daken als op de grond, eventueel in combinatie met zonnestroomsystemen.

De kansen voor duurzame energie zijn groot. Nederland heeft zich geconformeerd aan Europa om in 2020 16% van de gebruikte energie duurzaam op te wekken, nu staat de teller pas op 4,5%. Er is dus nog een hoop te doen en windenergie maakt hier zeker deel van uit.

windenergie stedelijke windturbine1

 

Cursus

Om kennis over de toepassingsmogelijkheden en installatie van kleine windturbines te verwerven kunt u zich inschrijven voor de tweedaagse cursus Ontwerp en installatie van kleine windturbines die BDA Dak- en Gevelopleidingen met ondersteuning van OTIB heeft ontwikkeld.

Het programma is afwisselend en interactief waarbij theorie en praktijk gecombineerd worden. Tijdens de cursus wordt met behulp van een windmeter de locatiebepaling getraind en het geleverde vermogen van een turbine gecontroleerd. Ook wordt een complete kleine windturbine opgebouwd en elektrotechnisch aangesloten. Andere belangrijke thema’s zijn: de componenten van de verschillende typen turbines, windfactoren, elektrotechnische installatie tot de meterkast, bouwkundige montage, controle vergunningstrajecten en bepaling van het financiële rendement.

Alle informatie over de cursus Ontwerp en installatie van kleine windturbines vindt u hier >>.

BDA Dak- en Gevelopleidingen
Avelingen West 33
Postbus 818
4200 AV Gorinchem

T: +31(0)85 487 1910
F: +31(0)183 63 06 30
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.