Met software PV-systemen ontwerpen

BDA Dak- en Gevelopleidingen en Solar Monkey organiseren dit najaar samen de cursus Met software PV-systemen ontwerpen. Om opdrachtgevers meer zekerheid te bieden met een hoogwaardig ontwerp gaan dé gecertificeerde opleider voor zon-minnend nederland en de marktleider in software-programma’s voor PV-systemen de samenwerking aan. Na de zomer start deze nieuwe training.

 

Tijdens de cursus leren ontwerpers, calculators en installateurs van PV systemen de ins- en outs van het het ontwerpen van PV-systemen met computerprogramma’s. Thema’s zijn onder andere: waar zitten de voordelen en de aandachtspunten en hoe kun je eenvoudig en snel op afstand een zonnesysteem ontwerpen. Na het algemene theorethische deel gaan de deelnemers met het programma aan de slag. Doordat Solar Monkey de panelen automatisch relateert aan de dakhelling, weet de tekenaar en calculator ook of het systeem past, en kan door de automatische koppeling van het programma met 3D hoogtedata direct een accurate opbrengstberekening voor de klant maken. Solar Monkey gebruikt rekenmodellen, die in samenwerking met de TU Delft zijn ontwikkeld. Daarmee kan sneller en accurater worden geoffreerd vóór installatie en betere monitoring en service worden geleverd ná installatie

BDA Opleidingen is door de Rijksoverheid geaccrediteerd als opleider van gecertificeerde zonmonteurs en installatiebedrijven, het instituut biedt in die hoedanigheid het complete cursusprogramma op het gebied van zonne-energiesystemen, van ontwerp en advies tot monteren en installeren.

Na de cursus, weet de deelnemer hoe hij eenvoudig en snel een zonnesysteem kan ontwerpen en wat er bij de opbrenstberekening komt kijken. Offreren gaat daarmee sneller en achteraf kan meer zekerheid worden gegeven met actieve montoring van de geïnstalleerde zonnesytemen.

Deelnemers aan de training krijgen gratis waardepunten van Solar Monkey mee om bij de eerste projecten het geleerde in de praktijk te brengen. Daarnaast ontvangen zij 50% korting op de aanschaf van de eerste programma’s (t.w.v. € 237,50) bij Solar Monkey.  

BDA Dak- en Gevelopleidingen
Avelingen West 33
Postbus 818
4200 AV Gorinchem

T: +31(0)85 487 1910
F: +31(0)183 63 06 30
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.