Meer dan 100 Zon PV-installateurs gecertificeerd

op .

Een gecertificeerde zonne-energiespecialist biedt klanten meerwaarde. Daarom voerden brancheverenigingen, Vebidak, Het Hellende Dak, Uneto-Vni en Holland Solar het afgelopen jaar gezamenlijk een succesvolle actie uit om installateurs en dakdekkers te bewegen zich te certificeren. Ruim 100 installateurs haalden tot dusver hun Cito-certificaat Zon PV.

Certificaat biedt meerwaarde

Met een certificaat toont een installateur aan dat hij vakbekwaam is op het gebied van zonne-energie en over de juiste theoretische en praktische kennis beschikt. Hierdoor kan hij (potentiële) klanten beter helpen. De Gemeente Heerlen bijvoorbeeld kiest bewust voor gecertificeerde installateurs. Dagmar Stassen (verantwoordelijk voor de uitvoering van energie- en duurzaamheidsprojecten bij de gemeente): “Ik ben ervan overtuigd dat de certificering van installateurs bijdraagt aan de deskundigheid van de installateur en de kwaliteit van de installatie. Ik vind dat een gedegen opleiding en certificering noodzakelijk is in deze relatief jonge branche.”

Kwaliteit

Het certificaat zon PV-specialist geeft klanten de zekerheid van kwaliteit. Ook biedt het installateurs en dakdekkers de kans zich te profileren en te onderscheiden. Installateurs met het certificaat worden opgenomen in het nationale kwaliteitsregister QBISnl.nl. De stichting Kwaliteitsborging Installatiesector (KBI) geeft hier een overzicht van erkende opleidingen en de op basis van deze opleidingen gecertificeerde installateurs. Het register helpt opdrachtgevers en consumenten een vakbekwaam installateur te vinden. Niet alleen op het gebied van zonne-energie, maar ook voor bio-energie, warmtepompen en bodemenergie.

Ook zonne-energiespecialist worden?

Bent u installateur of dakdekker en wilt u ook graag het certificaat voor zonneenergieinstallateur halen? Schrijf u dan nu in op www.cito.nl. www.cito.nl.

Cito: we zijn zeer tevreden met de opkomst vooral aangezien de examens niet verplicht zijn. Mede doordat de opleidingen van goed niveau zijn is het percentage van geslaagde hoog. Tevens zijn de examens gericht op de juiste doelgroep.

BDA Dak- en Gevelopleidingen is het eerste opleidingsinstituut dat zowel de leergang als de praktijkexamens aanbiedt.

BDA Dak- en Gevelopleidingen
Avelingen West 33
Postbus 818
4200 AV Gorinchem

T: +31(0)85 487 1910
F: +31(0)183 63 06 30
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.