Eerste training “PV-installaties aansluiten op de meterkast” succesvol verlopen

PV installaties aansluiten op de meterkast 4Al langere tijd koesterden we de wens om een training te organiseren over het aansluiten van PV-systemen op de meterkast. Na de aanschaf van zes verschillende meterkasten en het aantrekken van een gespecialiseerde docent Elektrotechniek hebben we de training op 30 januari voor de eerste maal georganiseerd.

Atama uit Elst was de eerste opdrachtgever, die met 14 medewerkers aan de training deelnam. Voor een deel electro-monteurs, maar voor een deel ook dakmonteurs met beperkte ervaring met meterkasten.

PV installaties aansluiten op de meterkast 1 PV installaties aansluiten op de meterkast 3

Tijdens de training verwierven de deelnemers kennis en vaardigheid om een zonnestroominstallatie veilig aan te sluiten op verschillende typen groepenkasten, hoe je deze kunt uitbreiden en in bedrijf kunt stellen. Ook werd ingegaan op de componenten van de verschillende typen meterkasten, 1- en 3-fase systemen, spanningsverliezen, draaddoorsneden, aardlekschakelaars, veilig werken en de verschillende richtlijnen zoals NEN1010, NPR en NTA.

PV installaties aansluiten op de meterkast 2

 

De eerste training werd door de deelnemers gewaardeerd met ruim een 8, waarbij ook de bouwkundige monteurs melden dat ze veel geleerd hadden van de praktische oefeningen en nu veel bekender waren met het aansluiten, uitbreiden en in werking stellen van de meterkast. 

Meer cursusinformatie

BDA Dak- en Gevelopleidingen
Avelingen West 33
Postbus 818
4200 AV Gorinchem

T: +31(0)85 487 1910
F: +31(0)183 63 06 30
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.