BDA Dak- en Gevelopleidingen het eerste zon-geaccrediteerde opleidingsinstituut!

op .

logo kbiBDA Dak- en Gevelopleidingen is het eerste door KBI (instituut voor KwaliteitsBorging Installatiesector) en het Ministerie van Economische Zaken geaccrediteerde opleidingsinstituut voor de leergang zonne-energie. Dat bericht ontving BDA Opleidingen van het KBI.

Met de accreditatie van de opleidingen en examens komt de Nederlandse overheid tegemoet aan de Europese eisen in de Richtlijn Hernieuwbare Energie (RES). Een accreditatie leidt tot een gerechtvaardigd vertrouwen in de opleiding en het examen. De erkenning toont aan dat een opleiding/examen conform de actuele wet- en regelgeving is opgebouwd en het juiste kwaliteitsniveau (conform de vastgestelde eindtermen) heeft. Daarbij is de cursist optimaal voorbereid op een examen voor een bewijs van vakbekwaamheid in een van de RES-technieken. Het examen wordt op een correcte wijze afgenomen en georganiseerd. Deze accreditatie komt voort uit de wens van de overheid dat niet alleen het installatiewerk aan zonne-energiesystemen wordt uitgevoerd door gecertificeerde installateurs, maar dat ook de opleidingsinstituten die de installateurs opleiden voldoen aan een hoge kwaliteitsstandaard.

kbi-keurmerk-geaccrediteerd


BDA heeft als eerste, en in Nederland als enige voor de complete leergang zonne-energie en zonnestroom, zich laten toetsen aan de zware accreditatie-eisen. Deze eisen hebben betrekking op de inhoud, niveau en organisatie van de cursussen. Voor alle getoetste cursussen, zes in totaal, voldoet BDA Opleidingen ruimschoots aan de eisen. 

BDA Dak- en Gevelopleidingen
Avelingen West 33
Postbus 818
4200 AV Gorinchem

T: +31(0)85 487 1910
F: +31(0)183 63 06 30
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.